Осъден за убийство на пътя айтозлия пак е спипан зад волана! Какво го чака? |

Стоян Колев – едно от знаковите лица на СДС в Бургаска област и крупен доскоро предприемач от Айтос, е спипан снощи от полицейски служители в родния му град да шофира лек автомобил „Мерцедес“ с френска регистрация в нарушение на присъдата си, съобщава Флагман.бг.

Само преди няколко месеца с решение №207 от 2019 година на Върховния касационен съд (ВКС) той е признат за виновен за причиняването на смърт на пътя, осъден условно на две години и половина с 5-годишен изпитателен срок и лишен от правото да управлява автомобил за 60 месеца.

Става въпрос за злощастния пътен инцидент на АМ „Тракия“ уби с „Мерцедес“-а си 44-годишния Тодор Мирчев.

Стоян Колев е без право да шофира и според една от хипотезите той може да бъде приведен в ареста, ако съдът прецени, че е необходимо.


 
Проверка показа, че случаят е докладван на Районната прокуратура в Айтос, а на Стоян Колев е съставено наказателно постановление по чл.150А, ал.1 от ЗДвП. 

Стоян Колев управляваше мащабна бизнес империя допреди няколко години.

Той бе собственик на Хлебозавода в Айтос и верига магазини „Перла“, но заради сериозни финансови проблеми загуби хлебозавода. Няколко пъти се пробва да стане кмет без особен успех. Въпреки това до този момент е сериозен фактор в местната политика.

Припомняме, че през 2011 година вече бившата съпруга на Стоян Колев – Йоана предизвика тежка катастрофа, която отне човешки живот на разклона за Българово. 

Стоян Колев: Поех риска да наруша закона, ще си понеса отговорността!

По повод индормацията Стоян Колев първоначално отсича: „Аман от слухове! Не е вярно!“, по късно обаче дава интервю за Флагман:

-Г-н Колев, може би има нещо, което трябва да допълните…

-Не знам защо твърдите, че съм шофирал без книжка. Сега книжката е в ръцете ми и в нея пише, че е валидна до 14 август 2019 година.

-Пробвайте тогава да си извадите нова книжка след 14-ти! Ясно ви е, че сте шофирал в периода на 60-месечната забрана.

-Това са лични неща.

-Но вие сте нарушил закона!

-Истина е, че на всеки може да се случи. Всички сме на пътя. Един нещастен случай, за когото съжалявам дълбоко. Няма да си го простя цял живот. Приел съм присъдата…

-Действително сте осъден, може би справедливо, спрямо действащото към онзи момент законодателство, но все пак сте лишен от правото да управлявате автомобил, а вие не го спазвате?

– То изтича съвсем скоро. Наложи ми се нещо лично, на никого не го пожелавам, което трябваше да свърша снощи.  Поех риск да наруша макар и запетаята на закона и сега ще си понеса отговорността, както винаги съм го правил.

-Преди малко като разговаряхме чух, че пътувате. Вие ли шофирате колата?

-Не, съпругата ми.

-А качвали ли сте се зад волана друг път, освен снощи?

-Не! 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"