Румен Радев показа отлична физическа форма в Пирин СНИМКИ |

12 одеала, аптечка с всичко необходими и други помощни средства доставиха планински водачи и президентът Румен Радев на заслона „Кончето“ в Пирин.

Освен това ремонтираха разрушената от вандали маса пред заслона.

Според Емил Божанов, планински водач от Разлог, президентът не е имал нужда дори от осигуровка високо в планината.

„Имаме прекрасни планини и те не са само безценен природен ресурс, но и част от нашата национална идентичност.

Институциите следва да подкрепят инициативите на Асоциацията на планинските водачи, за да може българските планини да стават по-достъпни за младите хора.“ Това заяви президента Радев за благородния поход.

Румен Радев изпълни поетия от него ангажимент пред Асоциацията на планинските водачи в България лично да се увери в положените от нея усилия за обновяване на животоспасяващия заслон във високите части на Пирин.

Президентът призова да пазим планините си от всякакви посегателства, безобразна сеч и бракониерство, което можем да постигнем само, ако бъдем непримирими като общество към всички тези негативни явления.

Румен Радев открои и необходимостта планинските спасители у нас да разполагат, както техните колеги в много други европейски държави, със съвременна спасителна техника, включително хеликоптери, за да реагират своевременно при сигнали за инциденти и бедстващи хора.

 

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"